Workshops

rot uitverkocht copy.jpg

Rotterdam @ Night plus  1 op 1 nabewerking

03-maart-2018

Altijd al mooie foto's in- en van Rotterdam willen maken tijdens het gouden- en blauwe uur, maar ben je er nog nooit echt aan toegekomen? Heb je het wel geprobeerd maar worstel je steeds met de instellingen van je camera, zijn je foto's onscherp of weet je niet zo goed hoe je de foto's moet nabewerken? Dan is dit wellicht de workshop voor jou!

De workshop bestaat uit twee delen:

 • Fotograferen: We beginnen ons fotografie-avontuur aan de voet van de Erasmusbrug in het restaurant "Prachtig Rotterdam" Hier zullen we verzamelen en onder het genot van een kop koffie/thee/choco zullen we even kort kennismaken. Ook zal ik wat vertellen over o.a. belichting, compositie en wat technische aspecten, zoals het instellen van je camera. Daarna zullen we al snel aan de slag gaan, want de beste leermethode is nog altijd door het gewoon te doen. We zijn met een intiem gezelschap, het grote voordeel hiervan is, is  dat iedereen meer dan voldoende aandacht krijgt tijdens het fotograferen. Mocht je dus ergens tegenaan lopen, sta ik altijd in de buurt om te assisteren.
 • Nabewerking: Dacht je dat je al tevreden was met de foto's die je gemaakt had? Dan gaan we ze nu nog mooier maken! De kracht van beeldbewerking wordt door veel mensen nog steeds onderschat, het is namelijk dè manier om een foto/ beeld naar je eigen hand te zetten en je te onderscheiden van andere fotografen. Je doet je foto's dan ook echt te kort door deze achteraf niet na te bewerken / te optimaliseren. Nadat de workshop is afgelopen, zal ik met een ieder van jullie een afspraak maken (voor een geschikte datum) om je beste en mooiste foto van de avond na te bewerken via Skype. Deze sessie zal 1 uur duren. 

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor de fotograaf die zijn of haar stads- en/of landschapsfoto's naar een hoger niveau willen tillen. Een basiskennis fotografie is voor deze workshop wel vereist. Je hoeft absoluut geen specialist te zijn maar de termen diafragma, sluitertijd en ISO klinken je niet vreemd in de oren en je weet ook hoe je deze in de praktijk toepast. 

Wat heb je nodig?

 • Je eigen fotocamera (DSLR of systeemcamera) waarmee je kan fotograferen in de A- en M-modus
 • Een statief
 • Draadontspanner / afstandbediening
 • Naast een groothoekzoomlens zijn er ook tal van mogelijkheden om interessante foto's te maken met een telezoomlens. Als je deze hebt, vooral meenemen!
 • Kleding naar weersomstandigheden, in maart kan in de avond namelijk nog erg koud zijn. 
 • Zorg ervoor dat de accu's van je camera 100% zijn opgeladen
 • Nabewerking:  PC/iMac met internetverbinding en Skype (als je geen Skype account hebt, kun je deze gemakkelijk aanmaken)
 • Nabewerking:  Bewerkingssoftware, bij voorkeur Adobe Lightroom en/of Adobe Photoshop. Heb je twijfels of je wel het juiste bewerkingsprogramma hebt, neem dan gerust contact op.

Wat is inbegrepen en wat niet?

 • Inclusief: Koffie/thee/choco bij verzamelpunt
 • Inclusief: Wat lekkers tijdens het fotograferen
 • Exclusief: Parkeerkosten
 • Exclusief: Warm eten (hoewel een snack is inbegrepen, is het aan te raden om wellicht een boterhammetje of iets dergelijks mee te nemen)

Weersomstandigheden

Aangezien de weersomstandigheden in Nederland vaak van grote invloed zijn op het succes van evenementen, zullen we hier tijdens de workshop ook rekening mee proberen te houden. De workshop gaat sowieso door bij droog weer maar als er in het ergste geval stort- en hoosbuien voorspeld worden, is dat voor niemand leuk en zal ik 3 dagen voor aanvang met jullie contact opnemen om een nieuwe datum in te plannen.

Informatie

 • Wanneer :  03 - maart - 2018,  17:00 - 22:00
 • Waar :  Rotterdam
 • Maximaal aantal personen  :  6 personen
 • Minimaal aantal personen  :  4 personen
 • Investering  :  EUR  125,00  p.p.

Locatie

Prachtig Rotterdam

Willemsplein 77, 3016 DR Rotterdam

Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt, let wel dat de parkeerkosten in Rotterdam tussen de 3 en 4 Euro per uur liggen. 

Deze locatie is ook gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Indien je met de metro komt, kun je het beste uitstappen bij station Leuvenhaven.

 

Opgeven voor workshop

Naam *
Naam

Het beste van beiden werelden! Waarom?

Naast het maken van foto's op locatie zullen we ook dieper ingaan op het nabewerking en dat binnen één workshop. Dit is vrij uniek omdat deze activiteiten vaak opgesplitst worden in 2 verschillende workshops. 

Als je door het lezen van bovenstaande informatie enthousiast bent geworden en wil je echt een stap maken in het verbeteren van de kwaliteit van je foto's, meld je dan nu aan en reserveer je plek voor de workshop door het formulier hiernaast in te vullen.

Op de workshops van Vincent Fennis zijn de algemene voorwaarden van DuPho (Dutch Photographers) van toepassing. Klik hier voor de voorwaarden.